+45 30 290 890 karina@familienitale.dk

Alle børn gør det bedste de kan. Det er udgangspunktet. Ingen børn ønsker at være frække, provokerende, sure eller onde. Børn er som udgangspunkt et udtryk for den adfærd de møder og er i.
Tænk på at børn ønsker at klare sig godt og de ønsker at have glade voksne omkring sig.
Så lad mig slå fast.

Børn gør det bedste de kan, ud fra de forudsætninger de har med sig i bagage!

Det er vigtigt, at man som voksen er opmærksom på, at børn har brug for omsorg og støtte. Det er af stor vigtighed at støtten og omsorgen kommer fra de nære voksenrelationer omkring barnet.
Det kan indimellem stille store krav til de voksnes evne til tålmodighed, vedholdenhed, tolerance, viden og indsigt i deres eget barn, når barnet for 117 gang plager om en is i supermarkedet og efterfølgende skriger over ikke at få sin vilje.

Når tingene mislykkes for barnet, skal man som voksen være nysgerrig på barnets udfordringer og behov for hjælp, så barnet ikke vokser op med et selvbillede af, at det skuffer andre og er forkert.

Jeg har tidligere skrevet om, at det er vigtigt at booste børns selvværd og selvtillid. Det er ikke nok at sige til et barn at tegningen er flot. Børn har også brug for at blive anerkendt for den flid de har lagt i tegningen.
Husk at livet giver lussinger. Også til vores børn. Men jo mere robuste de er på selvværd/selvtillidskontoen, jo bedre klarer de modstanden.

Hvis du som forælder vil dit barn det bedste (og det vil du jo selvfølgelig) så hav øje for både styrker og udfordringer hos dit barn og tilbyd altid barnet forståelse, anerkendelse og støtte – uanset adfærden. Prøv at være indlevende, nysgerrig og imødekommende overfor barnets udfordringer. Prøv at fokuser på verden gennem dit barns øjne. Hvis du som voksen skal tænke som et barn, så prøv at forestil dig at du VIRKELIG gerne vil have noget, og du kan ikke få det. Som barn har du én reaktion, som voksen en anden. Som voksen siger du – jeg må vente/tilsiddesætte mit behov. Det kan du, fordi du har lært det.
Et barn skal først LÆRE det…. Og det er din fornemmeste opgave at lære dit barn det.

Som forældre må man holde hånden ubetinget frem. Vær åben for at udvikle dig selv og bliv klogere på dig selv som forælder og dit barn hele tiden.

– OGSÅ selvom dit barn tester dig og din tålmodighed til bristepunktet.